Test 2 av chatGPT:s faktakunskaper

Jag gjorde tidigare ett test av lite faktakunskaper hos chatGPT där jag tyckte mig ha avslöjat chatGPT:s bristande kunskaper om svensk litteraturhistoria. Dock så visade det sig att jag i frågan skrivit Gösta Berglings saga och inte Gösta Berlings saga som den egentligen heter.

Man kan ju tycka att chatGPT ändå svarat fel för Per Lagerkvist har ju inte skrivit någon bok som heter Gösta Berglings saga, men jag tänkte ändå ge den en chans till och tänkte ställa frågan med den korrekta stavningen.

Loggade in via mobilen denna gång men när jag skrev Gösta Berlings saga så ändrades frågan med auto-correct till Gösta Berglings saga.

Så ännu en gång hade jag ställt frågan felstavad. Men nu var inte svaret Per Lagerkvist utan Vilhelm Moberg.

Jaha. Det var ju ny information. Eller rättare sagt fel information, så där borde jag ändå få ett poäng till.
Men rätt ska vara rätt så jag ställde frågan rätt stavad. Och nu blev svaret Selma Lagerlöf.

Vilket den skulle kunna få ett poäng för.
Frågan är bara var den fick Per Lagerkvist och Vilhelm Moberg ifrån vid förfrågan om Gösta Berglings saga.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *