Har chatGPT humor?

Förutom att testa chatGPT på faktakunskaper så ville jag naturligtvis testa om den hade någon humor.

Jag bad den berätta en pappaskämt, bad om en standup-rutin samt ett skämt. (Klicka på bilden för större bild).

Inget som imponerade på mig.

Jag bad den även att berätta en ordvits. Det jag fick var:

Vad är ett spöke som inte kan komma till ro?
-Ett oroligt spöke.

Den fick för detta ett lamt ”pity-laugh” och lite kredd för att den antagligen konstruerat skämten själv och inte bara hämtat en ordvits från någon samling men även här får vi nog som i faktatestet säga SvenssonChatGPD: 1 – 0

Men den måste ju få en chans till så jag bad om ytterligare en ordvits. Denna gången gick det inte lika bra, eller ännu sämre kanske man får säga. (Klicka på bilden för större bild)

Vi redde iallafall ut det och boten kunde både erkänna sina brister och hade ett trevligt bemötande vilket man kommer långt med så framtiden ser ändå ljus ut för denna chatbot om än inte i humorbranschen än på ett tag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *