Skidåkning och internetsnack

Vi är några internetentreprenörer som brukar träffas några gånger per år för någon aktivitet och inte minst lite internetsnack om vad som händer inom seo, affiliate och e-handel. Den här gången blev det liksom förra året skidåkning vid Romme Alpin.
Jag åker upp sent på fredagkvällen och möter upp min namne Jakob på hotell Galaxen i Borlänge. Jag hinner inte mer än sätta mig tillrätta på hotellrummet innan brandlarmet går. Jakob har som tur koll på var trapporna är och trots att vi bor på sjätte våningen är vi bland de första ner till lobbyn. Efter en stund kommer fyller det på med mer eller mindre klädda hotellgäster och barnfamiljer med gråtande eller halvsovande barn.

Vi får veta att det är identifierat som ett inte skarpt larm men hänvisas ändå till att vänta utanför byggnaden så att brandkåren ska kunna få fritt tillträde och konstatera orsaken till att larmet utlösts.

Som deltidsbrandman kan det vara intressant att se en utryckning från det här perspektivet men för att inte vara i vägen ställer jag mig på behörigt avstånd medans brandkåren anländer och gör vad många medelsvenssons får för sig att göra när det händer något och de inte kan komma på något annat att göra. Filmar brandbilarnas entré.

Vi får strax komma in i byggnaden igen och får veta att det verkar ha varit någon typ av spray som fått en rökdetektor att lösa ut och får återgå till våra rum. Nu kan vi ta hissen upp igen.

Nästa morgon är vi redo för hotellfrukost kl. 07 när de öppnar. Jakob berättar om sitt kommande internetprojekt. En webbsida som recenserar hotellfrukostar från lyxhotell. Denna dag har han dock ledigt och njuter av frukosten utan att fundera över de ingående delarnas betyg men hans spontana reaktion är att hotellfrukosten här toppar några av hotellfrukostarna på några av Stockholms femstjärniga hotell som han redan har recenserat.

Sedan beger vi oss av mot Romme Alpin. Temperaturen ligger på ca -10 grader eller strax därunder. Framme vid liftarna lagom till öppning där vi träffar Nicklas som också är redo för en helg i backarna.

Senare på dagen ansluter öven Benny och fler blir vi inte denna helg då vissa i gänget inte har skidåkning som favoritsyssla medans ytterligare någon annan står mitt uppe i ett ehandelsplattformsbyte och inte kan avvara en ledig helg.

Man blir motiverad att ta tag i sina liggande projekt t.ex. gentest.se och genanalys.se och göra något mer med dem.

Åken i backen varvas med uppdateringar kring de senaste projekten. Det är lite spännande nyheter på gång då många av oss har lättare för att starta upp något nytt än att lägga tid på det man redan skapat.

Jakob blir nöjd när han ser att det under helgen kommer in ett antal beställningar på reseadaptrar och Benny har tillsammans med en kompanjon ett projekt om att jämföra kreditkort på gång medans Nicklas jobbar på med interlinked.

Deltagarnas dedikation till något man gett sig in i märks, för det är ingen slöåkning i backarna med timslånga pauser i värmestugan som kanske många andra 40-plussare skulle ha föredragit, utan det är full fart med bara de välbehövliga pauserna för lunch och en kopp varm choklad.

Eftersom jag kör telemark får mina lår också jobba för fullt och mjölksyran gör sig snart påmind. Det käääännsss; som en av de icke närvarande från gänget skulle ha sagt.

På kvällen hinner vi vila ut lite på rummet innan det är dags för middagsbuffé. Man märker att det är en del miljötänk bl.a. är det flera vällagade och välsmakande vegetariska rätter på huvudbuffén. Det blir till att ta både en och två gånger efter en fartfylld dag. Något glas vin slinker också ner.

Uppe tidigt nästa morgon för en utsökt frukostbuffé innan det är dags att ge sig ut i backen igen.

Den första timmen i backen efter att de har öppnat är den absolut bästa. Relativt lite folk och nypistade nedfarter. Senare på dagen blir det mer uppåkt och isigt i backarna och då är det inte lika roligt att stå på ett par telemarkskidor.

Men det hindrar inte oss att köra på. Inte ens det sista åket hoppar vi över, trots att det är väl då man brukar ramla och slå sig. Men allt går bra och när liften stänger är det dags att bege sig hemåt igen.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *