Företagsfunderingar i Kroatien


Tanken med ett gott företagarliv är att kunna tillbringa dagarna på en plats man trivs, kunna njuta, umgås och äta gott och samtidigt ägna några timmar åt företagandet. 
I perioder blir det naturligtvis mer arbete medans andra perioder blir det mindre arbete, men ändå så att man sköter den löpande ruljansen, svarar på e-post och finns tillgänglig för frågor.
Så när jag fick möjlighet att delta på en seglingsresa i Kroatien med Moresailing såg jag fram emot en avkopplande vecka där man kunde få nya intryck och fundera över och diskutera olika företagsideer.

Kombinationen av en ny miljö och att träffa nya människor med helt annan bakgrund än en själv bidrar till ökad kreativitet och nytänkande.
Upplägget för dagarna kan i kort beskrivas med att det serverades frukost på båten i hamnen. Därefter kasta loss och ge sig iväg till någon vik med bad och lunch på båten. Sedan vidare till någon hamn där man efter lite gemenskap på båten kunde ge sig i land och utforska den by vid den hamn man lagt till vid.
Och så nästa dag vidare till någon ny badvik och vidare till en ny hamn.
Vissa nätter spenderades dock liggande för ankar i en vik eller på boj lite utanför någon hamn.

Tiden på båten kunde ägnas åt att läsa, eller bara sitta och fundera medans landskapet gled förbi. Ville man hitta på äventyr kunde man åka på en tamp efter båten, bli upphissad i masten eller svinga sig på en fender.

Skepparen och värdarna går igenom dagens rutt
Lata dagar på båten
Midsommarlunch på båten med moresailing

För den som är lite mer intresserad av destinationerna i krotaien så kan sägas att vi utgick ifrån Split, därifrån en kort transfer till Trogir. Efter lite tid att utforska staden åkte vi iväg med båten till den s.k. ”Vrakviken”vid ön Sholta. Nästa dag lade vi till vid hamnen Kut vid Hvis. Nästa eftermiddag lade vi till vid Palmizana och tog en taxibåt in till staden Hvar på ön Hvar. Nästa dag vidare till Jelsa på Hvar och därefter vidare till Milna på Brac. Följande natt lade vi till vid en boj utanför Sessna och åt gemensam middag på Sessulas Simsiss restaurang.

Tonfisk på Simsiss restaurang

Sista natten spenderades i hamnen vid Trogir och därifrån en transfer tillbaka till flygplatsen efter en vecka i den kroatiska övärlden.

Vindarna var dock inte alltid optimala för segling så vi fick gå en hel del för motor också.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *