Programmera appar till android

Jag har länge velat lära mig att göra appar och inte bara webbsidor. Så nu har jag börjat på en universitetskurs på kvartsfart distans, Introduktion till att skapa appar för Android för att det ska bli av.   Tänker inte att jag ska bli någon professionell app-programmerare men kul att sätta sig in i lite hur det funkar och att kunna göra lite enklare appar.

Iof  tänker jag att på sikt borde det utvecklas mer mot att man har en webb-app som man anropar från sin android- iphone- eller windowsenhet men man vet ju aldrig hur utvecklingen går.

Till en början lär vi oss arbeta i googles verktyg appinventor. Och som så många andra så har de första staplande stegen varit att göra apparna HelloPurr, PaintPot & MoleMash.

Tänkte lägga upp kommande appar som har någon form av allmänt intresse här så håll utkik 😉

Lite roligt var det att jag visade appen PaintPot på min mobil för barnen, 6 och 8 år på tåget på väg hem från Göteborg, och de hade roligt med att ta kort på varandra och rita och göra prickar på korten en lång stund, trots sin enkelhet.

 

 

 

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *