Min erfarenhet av internet

Mitt intresse för internet började i mitten på 1990-talet efter att jag som student vid Linköpings Universitet fått tillgång till datorsalen och kunde börja utforska ”the world wide web”. En av de första webbsidorna jag stötte på, antagligen för att den låg som något bokmärke i webbläsaren netscape, som var det som användes då, var en sida från vita huset i USA och fascinationen var stor över att kunna läsa uppdaterade fakta från andra sidan jordklotet.
En tid senare på besök i föräldrahemmet berättade min datorintresserade bror att han hade lärt sig hur man gör en hemsida. Nu blev det verkligt intressant. Att inte bara kunna ta del av andras information utan även göra sin egen röst hörd.
Det blev en hel del html-kodande och min alldeles egna personliga gröna hemsida sattes upp på ett hörn av www
Fascinationen över all intressant information som stod att finna bestod och som så många andra började jag att organisera och katalogisera alla intressanta hemsidor genom en länksamling.
.SE domänen var vid den tiden inte fri att registrera om man inte hade ett företag med motsvarande namn, så denna vägvisare till internet lades upp på domänen infart.nu
En tid därefter väcktes också intresset för att kunna tjäna pengar på internet, genom att med olika affiliateprogram placera banners på hemsidan. Inkomsten var mycket blygsam, men jag insåg att om man bara kunde mångdubbla antalet besökare på sidan skulle även inkomsterna kunna mångdubblas.
Intresset för Sökmotoroptimering och andra former av digital marknadsföring växte och jag fick en anställning på ett företag som sysslade med marknadsföring på internet. Efter 4 års anställning där avslutades min anställning och jag jobbade vidare med egna webbprojekt, men intresset för digital marknadsföring i olika former , t.ex. seo har funnits kvar. Under årens lopp hade jag också blivit lite av det som inom branschen kallats för domänpundare, d.v.s. en som registrerat många fler domäner än jag haft tid och möjlighet att skapa aktiva webbsidor på, så det finns mycket projekt att jobba med framöver.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *