Jobba lagom

Som egen företagare är det lätt att jobbet glider ihop med vardagen och familjelivet. Det kanske rentav är därför som man är egen företagare för att man inte vill skilja på jobbet och resten av livet.

Antagligen jobbar men med något man tycker är kul också, och när man ska ha kontroll på alla roller i företaget, alltifrån marknadsföring och försäljning till produktion och it så är det inte konstigt att tiden inte alltid räcker till.  Då är det lätt att man blir sittande både kvällar och helger. Och mornar och nätter också för den delen.

Om något i verksamheten inte går som planerat är det också vanligt att man tar mer illa vid sig än om något på jobbet som anställd inte gått så bra. Inte så konstigt kanske. Hela ens verksamhet hänger ju på att företaget rullar vidare. Det värsta som kan hända den anställde är att den blir avskedad. Men det är svårt att avskeda någon för att denne missar en bra affär så då får den anställde kanske ett avgångsvederlag för att säga upp sig själv och hittar hen sedan inget nytt jobb blir det ersättning från a-kassan.

Som egen kan man naturligvis också avsluta verksamheten utan att världen går under, men risken är att man hållit ut i det längsta och tagit ut en låg ersättning på slutet vilket gör att även om man då är ansluten till en a-kassa beräknas ersättningen därefter.

Men det gäller ändå att inte låta företaget ta över allt. Det är bara en del av livet.

För jobbet som man ska göra finns kvar även nästa dag.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *