Det löser sig

Som egen företagare ställs man ofta inför utmaningar som behöver lösas. I projektet med att sälja växthus var en sådan utmaning att hitta en lagerlokal till det restlager jag köpt upp. Det borde vara en ganska enkel uppgift. Det var ju inte som att man skulle undvika att ett bilföretag kört i botten skulle undvika konkurs som Victor Müller ställdes inför.  Kraven var inte särskilt höga.  Runt 50  m² på betonggolv med möjlighet att köra fram med lastbil och lasta med truck eller liknande.  Bara runtikring där jag själv bor finns det fullt med stora lador så jag åkte helt enkelt runt och frågade mig fram. Men utrymmen är väl till för att fyllas och den som har ett utrymme fyller snart upp det, så det var svårt att hitta något passande. Jag fortsatte att söka på internet efter lagerlokaler som hyrdes ut, och fick ihop en ganska lång lista, men de möjliga alternativen reducerades snabbt. När sökområdet utvidgats med ett par mil och det bara var ett fåtal potentiella kvar, så var gällde det att liksom Victor  Müller tänka lösningsfokuserat. Det jag behövde fanns med alla säkerhet att hitta, det var bara att fråga tillräckligt många. Och till slut blev det också ett ja.

Den andra utmaningen var att transportera hela lagret. Även här sökte jag i närområdet vilket visade sig lyckosamt då grannen äger ett åkeri. Det hade den fördelen att jag själv kunde åka med i lastbilen hela vägen.

Lastning och lossning tog längre tid än beräknat, lasten tog både mer utrymme att lagra och mer lastutrymme, så trailern på 13m var sannerligen välfylld, men det löste sig och vid 10-tiden på fredagkvällen var jag hemma igen efter en lång arbetsdag.

Allting går. Utom små barn. Dom kryper.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *