Den enas död den andres bröd

För någon vecka sedan blev en ganska stor bloggsida på blogger nedstängd, dagens lokaltidningsbesvikelse (lokaltidningsbesvikelse.blogspot.com) av google som äger blogger p.g.a. brott mot upphovsrätten.  Då de alltså inte skrev innehållet själva utan samlade innehåll från tidningar med ett gemensamt tema så ansåg någon och även de ansvariga utgivarna för blogger tydligen att de bröt mot bloggers användarregler, även om de länkade varje inlägg till ursprungskällan.

Helmer och Thorbear som personerna bakom bloggen kallar sig skrev ett litet besviket inlägg på bloggens facebooksida men verkar annars ta det hela med ro, vilket de flesta andra också verkar göra. Bara ett par tiotal har uttryckt sin besvikelse på facebooksidan.

Och för mig som genom åren har registrerat en hel del domäner bl.a. domänen lokaltidningsbesvikelse.se som listar just sura miner i pressen så är det inträffade t.o.m. positivt eftersom lokaltidningsbesvikelse.blogspot funnits längre och haft mer aktiva användare, vilket innebär att de också har dominerat sökresultatet på termen lokaltidningsbesvikelse. Men inte nu längre.

Vi har också en facebooksida men det kommer aldrig vara den som är huvudsida för projektet.

Då det är domänrea och jag gillar att leka med ord passade jag också på att registrera domänen lokaltidningsbesvikel.se

Bookmark the permalink.

One Response to Den enas död den andres bröd

  1. Tomaz L says:

    Ja, där ser man verkligen vikten av att äga sitt domännamn. Det är en stor risk med att använda sig av en gratisdomän när man bygger upp ett varumärke eller en välbesökt blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *