Få saker gjort även när motivationen är låg

Som en uppföljning till inlägget om att utföra uppgifter med störst positiv tidssynergi först kommer här lite tips på hur man kan lägga upp arbetet när motivationen är låg, man vet inte vad man ska göra och det känns som att man inte får något gjort.

Ta en titt på din att-göra lista, eller skriv en om du inte har det nedskrivet. Välj ut en eller ett par saker som är viktigast att få gjort denna dagen och utför den uppgiften. Det kan t.ex. vara att skicka iväg en offert, att skriva ett blogginlägg eller liknande. Räkna inte med uppgifter som bara tar någon minut som att betala en räkning eller liknande utan se till att få någon viktig och relativt brådskande uppgift som kanske tar någon timma att utföra. Om det sedan inte är översvämmat med viktiga och brådskande uppgifter så välj någon mer strategiskt långsiktig uppgift t.ex. om du vill ranka som nr 1 i en sökmotor för ett visst sökord.

Fundera över vilka delsteg som du tror skulle krävas för att nå ditt långsiktiga mål. Kanske handlar det om att skriva minst två relevanta inlägg på webbsidan per vecka och få minst 10 inlänkar per vecka. Bryt sedan ner delmålet ytterligare och se vad du behöver göra idag för att nå ditt delmål. En rimlig uppgift för dagen kanske är att färdigställa ett av veckans inlägg och kontakta 3 personer som kan tänkas vara intresserade av att länka till något av dina inlägg.

När detta är gjort kan du känna dig nöjd med att du både fått dagens viktigaste uppgift avklarad och dessutom en rimlig del av delmålet för att uppnå ditt långsiktiga mål.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *