Sökmotoroptimering

Eftersom jag har en bakgrund av att hålla på mycket med hemsidor, affiliate och sökmotorer försöker jag göra mycket av sökmotoroptimeringen själv, d.v.s. arbetet med att synas i sökmotorernas organiska sökresultat, vilket är sökresultatet som inte är betalda annonser.

Visst kan det vara svårt att nå en bra ranking på populära sökord, men när man väl gör det kan man få mycket trafik utan ytterligare kostnader. Man kan naturligtvis betala för att synas bland de sponsrade resultateten också, men där kostar det naturligtvis mer ju fler klick man får till sin sida.

Grunden för att synas i det organiska sökresultatet är naturligtvis att skapa en så relevant och bra sida för aktuellt sökord att andra vill använda den och länka till den. Men det kan ibland behövas hjälp på traven med länkar från relevanta sidor och även onpage justeringar t.ex. ändring av text och rubriker på sidan. Om man inte har bra koll på detta, eller helt enkelt inte har tid och resurser att utföra det själv kan det vara ett bra tips att ta hjälp av en webbyrå för detta arbete.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *