Räcken och tak av glas

Att bygga med glas ger ett lyxigt och stilrent intryck. Det kan handla om allt från stora panoramafönster  till räcken eller entrétak.

Panoramafönster skapar en atmosfär av att huset är en del av den omgivande naturen.  Att sätta ett glasräcke på en balkong eller uteplats gör också stor skillnad och uteplatsen känns som integrerad med omgivningen. Särskilt speciellt känns det naturligtvis om man är några våningar upp i luften.  Genom att räckena görs av tjockt härdat säkerhetsglas är det dock lika hållbart och säkert som andra material.

Att sätta ett glastak över en entré är också en bra ide. Dörren och karmen skyddas mot direkt regn och snö och det blir ett skydd mot busväder när man ska låsa eller låsa upp dörren eller vänta på att bli upphämtad. Med ett glastak blir det ändå lika ljust vid och innanför dörren som tidigare. Det är också skönt att snö inte blir liggande precis framför dörren, så den som inte har veranda eller entrétak har en del att vinna på att montera ett tak.

Nackdelen med stora glaspartier är naturligtvis att det är en del jobb med rengöring. Det gäller även andra material, men det blir särskilt tydligt med glas eftersom smuts och avlagringar syns så tydligt. Men med lite vana och bra redskap kan de flesta lära sig att putsa fönstrena blanka och fina.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *