Fem råd baserade på över 10 års entreprenörskap till nya Entreprenörer

Detta är en artikel, skriven av Christian Rudolf, som driver bloggen disruptive. Disruptive är en av de äldsta entreprenörsbloggarna i Sverige då den fyller sju år, den 24 juli i år! Detta är några av de mer värdefulla insikterna Christian gjort över åren som företagare.

Efter att ha drivit eget i över tio år, tror jag mig ha lyckats samla ihop några av de viktigaste läxorna jag lärt mig, och jag tänkte dela med mig av dem här, så att du som läser kan göra dina egna reflektioner.

1. Gräv där du står

Allt nytt du gör har en inlärningskurva, och inlärningskurvor är inte vad du vill egna stora delar av din tid åt. Om du kan kapitalisera på något du redan kan, kommer du att kunna komma igång och tjäna pengar snabbare.

2. Gör det du älskar, med någon du älskar

Identifiera vad du verkligen älskar och brinner för, och kom på ett sätt att tjäna pengar på det, så kommer du att orka springa mycket längre. Ska du ta in en eller flera partners i ditt företag? Välj personer du älskar och litar på – de ska dela dina bördor under ett långt tag framöver.

3. Skippa affärsidén

Lägg inte så mycket tid på att försöka formulera den perfekta affärsidén – den finns inte. Hitta istället områden kopplade till saker du älskar, och börja ställa frågor. Om du kan ställa frågor till rätt personer, som får dig att identifiera ett problem som du kan lösa, så har du kommit långt.

4. Lyssna på rätt personer

Många kommer att vilja ge dig råd, framför allt när du precis ska dra igång ditt företag, men även senare. Många råd kommer att komma från personer som egentligen inte vet vad de talar om, och ännu fler från personer som medvetet eller omedvetet försöker dra ner dig och få dig att lägga ner dina planer. Hitta personer som vet vad de talar om, som du kan se upp till och som kan hjälpa dig att tänka i nya banor.

5. 100 glada kunder

När du har nått hundra glada kunder, användare, prenumeranter eller vad det nu än är som din affär går ut på – då vet du att du har en idé som håller. Med hundra glada användare, som i sin tur tipsar andra användare, kommer du att ha en skalbar process, ett recept, med en produkt eller tjänst som löser ett riktigt problem. Därefter är det bara att upprepa receptet och göra så mycket deg du kan, vill och orkar!

disruptive finner du flera hundra artiklar med praktiska råd och insikter

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *